Een nacht in de Sint Janskerk

Een nacht in de Sint Janskerk is een wervelende muziektheatervoorstelling.

Theater Compagnie Barrevoet geeft samen met talentvolle jongeren, kinderen en volwassenen uit de Terschellinger gemeenschap een beeld van de rijke geschiedenis van de Sint Janskerk en de legendes die er aan verbonden zijn.

De voorstelling maakt deel uit van Under de Toer, hoofdprogramma LF/CH2018.

Speeldata en locatie:
13, 14, 17, 19, 21, 24, 26, 28, 29 en 30 augustus 2018
Aanvangstijd: 19.15 uur
Locatie: Sint Janskerk, Hoorn Terschelling

Inhoud

Een groep jongeren sluipt uit nieuwsgierigheid de kerk in. Plotseling staan ze oog in oog met een oude man. Hij neemt ze mee op een reis door zijn herinneringen. Wonderlijk genoeg gaan deze terug tot in het jaar 1230, toen een eenzame monnik over het wad dwaalde, op zoek naar een weggelopen koe. Het lijkt alsof de man even oud is als de stenen van de kerk zelf. Is hij een bevlogen verteller of is er meer aan de hand? Wat willen die twee vrome weduwen? Hoe is de kerk ontstaan?

De jongeren proberen het mysterie te ontcijferen, maar komen terecht in een strijd tussen verschillende waarheden. Ondertussen maken ze kennis met Aafje Terpstra, die op haar elfde jaar begon aan een bijzondere muzikale reis.

bvnachtin-3767a
bvnachtin-3379a
bvnachtin-3382a
bvnachtin-3397a
bvnachtin-3424a
bvnachtin-3436a
bvnachtin-3450a
bvnachtin-3451a
bvnachtin-3465a
bvnachtin-3484a
bvnachtin-3500a
bvnachtin-3524a
bvnachtin-3542a
bvnachtin-3563a
bvnachtin-3570a
bvnachtin-3573a
bvnachtin-3580a
bvnachtin-3589a
bvnachtin-3593a
bvnachtin-3610a
bvnachtin-3616a
bvnachtin-3620a
bvnachtin-3623a
bvnachtin-3641a
bvnachtin-3668a
bvnachtin-3688a
bvnachtin-3694a
bvnachtin-3700a
bvnachtin-3715a
bvnachtin-3719a
bvnachtin-3724a
bvnachtin-3733a
bvnachtin-3745a
previous arrow
next arrow

Spel/muziek/creatie: Kim, Mai, Daan, Bram, Amber, Esther, Jasmijn, Joyce, Gijs, Emke, Deidre, Anne Nynke, Ailani, Reth, Suus, Romy, Klaas, Laura, Tim, samen met Aafje Terpstra, Maaike van Leunen, Sebastiaan van Leunen, Mariella Melani, Giovanni Delfino, Dick de Graaff, René de Beer, Janny Cruiming, Wies Fiévez, Antoinette Velds, Tineke van Dieren, Frans Rosenberg, Maaike Adams, Veronica Sikkel, Yasmin Verheul, Tine de Vries, Paul Bergsma, Ineke Kooyman, Nienke van Houten, Martin de Nooij en Judith Oost. Artistieke leiding: Cie. Barrevoet, muzikale leiding/compositie: Chris Corstens, artistiek advies: Terence Roe, eindregie: Mees van den Bergh, kostuums: Irene Romar en Ans Lei, foto poster: Anne Zorgdrager, grafisch ontwerp: Antonysen.nl

Met dank aan: Jan en Anja Zorgdrager, betrokkenen bij de Sint Janskerk in Hoorn, Under de Toer, Tamara Schoppert, Muziekschool de Notenboom, SMOT, Harmonie Jubal, Fanfare Schylge, Muziek op Terschelling, Wadvocaal, West Aleta Singers, Sursum Corda, Basisscholen en VMBO van Terschelling, De Stoek, Samuele, Jan van der Zee, Marjoke Hopman, Heleen Bal, Jan Willem Adams, Marry Harkema, Emke Fries, Christina Kremer, Johan Dils, Binne van der Wal, Willem van Leeuwen, Sietske Bosch, Sigrid Jonker, Wikje Donders van der Sluis, Sjoukje Reinigert, Karin Winter, Sjoukje de Ruyter, allen die hun medewerking verleenden aan Een nacht in de Sint Janskerk!

Een nacht in de Sint Janskerk wordt mogelijk gemaakt door: Under de toer, LF/CH2018, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Iepen Mienskip Fûns, Gemeente Terschelling, Dirk Mentz Fonds, P.W. Janssen’s Friesche Stichting, Basisschool ’t JOK, Schylge myn Lântse, Rederij Doeksen, West Aleta Singers, Agaath Administraties, Buurtschappen van Formerum, Hoorn, Oosterend, Lies, verschillende eilander ondernemers, o.a. Trip Hek, Bouwbedrijf Bos, Hotel de Walvisvaarder, De Groene Weide, Kooyman Grootverbruik, De Walvis, Rijwielverhuur Terpstra, Stayokay Terschelling, Onder de Toer West Terschelling, Ouderraad Hunnighouwersgat, De Boekenboer, AJB Services, bestuur, vrienden en vrijwilligers van Barrevoet.

ECHO

Een tournee rond historische kerken

Echo is een sprankelende poëtische theatervoorstelling die speciaal gemaakt is voor historische kerken. In de voorstelling gaan live-muziek, theater en beeld naadloos in elkaar over.
De kerk zelf met al zijn specifieke architectonische kenmerken staat centraal in ECHO, evenals het orgel, dat tijdens de voorstelling bespeeld wordt door concertorganist Gert Oost.

Echo is een humoristische muzikale voorstelling over herinneringen, over seizoenen en over de tijd die zijn sporen nalaat. Een beeldend verhaal over het leven zelf, over jeugd en volwassenheid, over onbevangenheid, over de herfst, over wijsheid en over de stilte van de dood.
Door de ogen van de oude koster zien we het gebouw en de mensen die er hun herinneringen hebben achtergelaten.

echo_theater_barrevoet_1
echo_theater_barrevoet_2
echo_theater_barrevoet_3
echo_theater_barrevoet_4
echo_theater_barrevoet_5
echo_theater_barrevoet_6
echo_theater_barrevoet_7
echo_theater_barrevoet_8
echo_theater_barrevoet_9
previous arrow
next arrow

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds, het Cultuurfonds Bank Nederlandse Gemeenten, de Provincie Friesland en diverse Gemeenten.

Spel/Concept: Mariela Melani, Judith Oost, Martin de Nooij, Giovanni Delfino, Eindregie: Terence Roe, Live muziek en compositie: Gert Oost, Chris Corstens en spelers,
Digitale muziek: Studio C72 (Paul Cupido en Alien B) Techniek en assistentie: Carlo Magnani, Vormgeving en productie: Compagnie Barrevoet.
Wij danken alle deelnemende kerken voor hun medewerking!

LUW

Een tournee rond windmolens

In de zomers van 2003 en 2005 speelde Barrevoet LUW, een dynamische locatievoorstelling waarbij de molen centraal stond.
Barrevoet ontdekte in de molen een unieke locatie, zowel architectonisch, muzikaal als cultuurhistorisch. De groep raakte gefascineerd door het belang van de molen voor de gemeenschap en voor de geschiedenis en verdiepte zich in de relatie tussen molenaar en molen.
Ook werden er diverse legenden en spreekwoorden rondom molens bestudeerd en uiteindelijk schreef Barrevoet een eigen legende.
‘Er was eens… een dag zonder wind.’ Het begin van een (sur)realistisch sprookje over de gekte van de moderne tijd.
Het verhaal gaat over een molenaar die het lot in eigen hand wil nemen. Aangemoedigd door een duivelse bakker draait hij dol in zijn fantasieën over het creëren en opslaan van wind. Hij zet alles op alles om de wieken te laten draaien en verliest daarbij zijn vat op de realiteit.
Zijn knechten en dochter worden meegesleurd in zijn hopeloze en hilarische pogingen en naarmate de waanzin toeslaat worden de opdrachten steeds grilliger.
Als hij alles aan de molen geofferd heeft dat hem lief is, komen de reusachtige wieken eindelijk in beweging. Maar de tijd heeft hem ingehaald. De molen is verworden tot een object voor toeristen. Zijn eigen verhaal tot een sprookje uit het verleden.
Of was het maar een droom?

LUW is een vrolijke poëtische voorstelling, geschikt voor alle leeftijden. Er wordt gespeeld met komische extreme personages die worden vertolkt door vijf internationale professionele acteurs. De muziek is speciaal voor de voorstelling gemaakt op basis van opnames van draaiende molens. Barrevoet werkte hiervoor samen met ambient techno muzikant Paul Cupido (Studio C72).

compangnie barreoet speelt LUW bij de molen Froskepolle
luw_theater_barrevoet_1
luw_theater_barrevoet_3
compangnie barreoet speelt LUW bij de molen Froskepolle
luw_theater_barrevoet_5
luw_theater_barrevoet_6
luw_theater_barrevoet_7
luw_theater_barrevoet_8
luw_theater_barrevoet_9
luw_theater_barrevoet_10
compangnie barreoet speelt LUW bij de molen Froskepolle
luw_theater_barrevoet_12
luw_theater_barrevoet_13
luw_theater_barrevoet_14
luw_theater_barrevoet_15
luw_theater_barrevoet_16
luw_theater_barrevoet_17
luw_theater_barrevoet_18
luw_theater_barrevoet_19
previous arrow
next arrow

Spel: M. de Nooij, M. Zindato, B. Pradzynska, A. Read, J. Oost; Muziek: Paul Cupido (studio C72),Lichtdesign en techniek:C. Magnani; Regie, geluidsdesign en techniek: G. Delfino;

Asteroïde TS 613

Vrij geinspireerd naar het boek ‘De kleine prins’ van Antoine de Saint-Exupéry

Speciaal voor het Oerolfestival 2001 werd er een locatievoorstelling gemaakt op basis van de theaterwandeling Asteroïde TS 612. Het verhaal van de kleine prins (Antoine de Saint-Exupéry) vormde voor beide projecten de belangrijkste inspiratiebron.

Asteroide TS612
ts613_theater_barrevoet_1
ts613_theater_barrevoet_2
ts613_theater_barrevoet_5
ts613_theater_barrevoet_3
ts613_theater_barrevoet_4
ts613_theater_barrevoet_6
ts613_theater_barrevoet_7
ts613_theater_barrevoet_8
ts613_theater_barrevoet_9
ts613_theater_barrevoet_10
previous arrow
next arrow

Spel/concept: Estelle Lannoy, Maud Nicolaas, Barbara Pradzynska, Judith Oost, Martin de Nooij, Adam Read, Live muziek: Estelle Lannoy, Judith Oost, Geluid: Merel Obermeijer
Ontwerp poster: Vince Antonysen, Foto poster: Marleen Swart

Nucleo

Een voorstelling over vrijheid en structuur en over de onbeholpenheid van de mens die zich een weg zoekt in de leegte

Grauwe figuren werken koortsachtig aan een adembenemend experiment.
Dan volgt er een explosie.De rook trekt op. De aarde is kaal.
In de leegte dolen nog enkele mensen rond. Zij zijn hun geheugen kwijt.
Kun je overleven zonder structuur?
Niets om op terug te vallen.
Niets om naar toe te gaan.
Een adembenemend experiment.

“All we ever wanted was everything”
(Bauhaus)

Nucleo is ontstaan als locatieproject voor het Oerolfestival 2000. Er werd gespeeld bij een zandafgraving, waar de groep in een krater tussen steile wanden, als speelvlak een patroon in het zand had gegraven. In een later stadium werd er een decor gebouwd zodat Nucleo geschikt werd om mee te reizen.

nucleo_theater_barrevoet_1
Nucleo cirkel
Nucleo bal
Nucleo bovenaf
previous arrow
next arrow

Spel/concept: Martin de Nooij, Judith Oost, Maud Nicolaas, Ruth Holstegge, Barbara Pradzynska, Regieadvies: Barbara Pradzynska, Muziek: Paul Cupido (studio C72).

Spel/concept: Maud Nicolaas, Martin de Nooij, Judith Oost, Ruth Holstegge
Licht: Ariane Zielonka, Jeroen van Hasselt

Limburg Stories

Episodes uit het leven van een bijzondere familie

In de zomer 2000 maakte Compagnie Barrevoet in het kader van de fietsroute van het Limburgfestival vijf korte locatievoorstellingen.
Iedere voorstelling werd zes tot acht keer gespeeld.

Spel/concept: Martin de Nooij, Judith Oost, Ruth Holstegge, Maud Nicolaas,
Geluid: Merel Obermeijer